Vířivka nebo bazén?

Plánujete si pořídit vířivku nebo bazén na zahradu a nedokážete se rozhodnout, co je pro vás lepší. V tomto článku se podíváme a to, co vám může pomoci při výběru. Samozřejmě obě varianty mají své výhody a jsou určeny k trochu jinému používání.

K čemu je dobrá vířivka?

Její největší výhodou je, že je relativně malá, a tak se vejde téměř kamkoliv. Není potřeba žádná velká stavební připravenost. Vířivce stačí jakákoliv rovná zpevněná plocha (zahrada, terasa, zimní zahrada, balkon.), poté el. kabel dle požadavků a je to.

Vířivku můžete používat celoročně i v exteriéru, samozřejmě je nutné mít kvalitní izolaci a značkovou řídící jednotku, aby vás dané využívání stálo co nejméně peněz. Můžete ji využívat 24 hodin denně, 7 dní v týdnu, 365 dní v roce.

 mceclip4

Další výhodou je, že vířivka dokáže poskytnout opravdu kvalitní masáž, vířivky od nás zaručeně. Takže neslouží pouze pro relaxaci a uvolnění, ale má blahodárné účinky pro Vaše tělo a mysl. Dopřát si kvalitní masáž celého těla po sportu nebo náročném dni v práci je opravdu velká výhoda. A nemusíte kvůli tomu běhat do komerčního wellness studia, ale můžete si užít pohodu a uvolnění u sebe doma.

Další výhodou je využití Chromoterapie (terapie barev), Aromaterapie (terapie vůněmi), Hydroterapie (terapie vodou) či Muzikoterapie (terapie hudbou). I toto vše vám může kvalitní vířivka nabídnout.

Jedinou nevýhodou je, že si ve vířivce nezaplavete.

K čemu je dobrý bazén?

Pokud si chcete opravdu zaplavat, tak je ideální bazén a klidně i s protiproudem. Většina lidí má spojeno užívání bazénu s létem a dětmi, které se vyřádí asi nejvíce.

Pro bazén už je většinou potřeba řešit stavební připravenost. Kam bazén umístíme, budeme ho chtít zapustit? A poté zastřešení bazénu, aby se doba využívání co nejvíce prodloužila. K umístění je většinou potřeba i jeřáb.

 Návrh bez názvu (3)

Bazén je opravdu pouze sezónní záležitostí a odvíjí se od počasí. Pokud nám nepřeje, tak se nikomu do chladného bazénu nechce. Poté je tedy potřeba řešit vytápění, což jsou další náklady.

Spojením bazénu a vířivky vznikne Swim Spa

Skvělou variantou je Swim Spa, neboli bazén s protiproudem ve spojení s vířivkou. Můžete si zvolit menší modely, kde jsou pouze plavací část a 2 místa pro masírování. Po náročném plavání s protiproudem snadno využijete masáže pro uvolnění těla. Samozřejmě si můžete nastavit, kolik stupňů bude voda mít.

Ideální volbou je Swim Spa SR 853. Patří sice mezi menší jednokomorové modely, ale je vysoce kvalitní a za skvělou cenu.

Dvoukomorová Swim Spa má vířivku a bazén odděleně. Máte tedy možnost využívat vířivku, nebo bazén. Teplotu si volíte u každé části a zvlášť ji také ovládáte (alespoň tak je to u kvalitních modelů). Dobrý příkladem je naše Swim Spa SR 850. Po náročném plavání snadno můžete přejít do vyhřáté vířivky a promasírovat a uvolnit celé unavené tělo.

Swim Spa je možné používat celoročně. Elektrická náročnost je však vyšší, než u klasické vířivky Ohříváte mnohem více vody, ale můžete se rozhodnout, že Swim Spa necháte v zimním období zazimovat a budete využivat pouze vířivku.

 mceclip0-49
×

Splátková kalkulačka ESSOX