Jak vybrat vířivku?

Pořízení vířivého bazénu, nebo-li vířivky, mnohdy nebývá snadnou záležitostí, ať už z hlediska dostupných variant, tak z hlediska ceny. Je proto potřeba si položit řadu otázek a zvážit odpovědi.

Některé z nich jsme se proto rozhodli umístit přímo přímo do našeho blogu.

Použité materiály

Základním pravidlem pro dobrou vířivku je použití těch nejlepších materiálů a od známých výrobců s mnohaletými zkušenostmi.

Důležité je tedy si zjistit, z jakého materiálu je daná vířivka vyrobena, jaký je použit akryl, a samozřejmě ovládací a řídící jednotka, která je srdcem i mozkem celé vířivé vany. To také tvoří velkou část ceny. Zjistěte si, zda nejsou další příplatky za použití právě těchto materiálů a značek.

U nás to jsou komponenty značek Aristech Acrylic Balboa, světoznámé americké značky 1. jakosti.

Kde bude vířivka umístěna?

Vířivka se umísťuje ven nebo do vnitřních prostor vašeho domu. Pokud bude vířivka umístěna uvnitř, je potřeba mít dostatečně velký přístup (dveře, okno), abyste mohli vířivku dostat dovnitř.

Je také důležité vědět, jakou má vířivka izolaci a zda je vhodná i pro celoroční využití venku. Izolace nejen brání zamrznutí, ale především šetří Vaše náklady na spotřebu energie. Zjistěte si tedy, jakou izolací je vířivka vybavena a jestli je již v ceně nebo za další příplatek.

Co vířivka potřebuje?

Vířivka se umisťuje na zpevněný a rovný povrch, jako je například zámková dlažba, betonová deska apod. K připojení je potřeba el.kabel dle požadavků každé vířivky (280 V, 380/400 V). K napouštění i vypouštění vířivé vany je zapotřebí pouze zahradní hadice.

Kdo bude vířivku využívat?

Další důležitou otázkou je, kolik osob bude vířivku využívat. Pokud jste pouze dva, můžete přemýšlet o menší vířivce pouze pro 2-3 osoby. Ale berte na vědomí, že i vířivky pro 5 osob mohou využívat pouze 2 osoby. Každé lehátko či sedátko masíruje jinou část těla, takže je dobré vystřídat všechna lehátka i sedátka.

Pokud si však pořídíte malou vířivku a přijede návštěva: děti, vnoučata apod., vířivka je hned malá.

Prohlídka, cena, reference a servis

Pořízení akrylátové vířivky není nejlevnější záležitostí, proto je dobré si prověřit všechny možnosti. Porovnávejte prodejce, reference, servis, dobu doručení. Jeďte se podívat, nechte si vše vysvětlit a požádejte o nezávaznou cenovou nabídku. Nechte si vysvětlit, co je v ceně vířivky a co je potřeba si dokoupit. Jaké jsou použity materiály a jaké značky komponentů daná firma využívá. S kým se posléze řeší reklamace a servis. V každém dobrém showroomu Vám vše rádi vysvětlí a předvedou.

Na závěr nezávazné konzultace byste tedy měli znát konečnou cenu a použité materiály, případně veškeré další informace, které potřebujete k zavedení vířivky u vás doma.

Proč se tedy nestavit u nás?

×

Splátková kalkulačka ESSOX